HÍREK  
 


BELSŐ GONDOLATOK (2003.04.07.)

A már megszokott lakásunkban mindig és mindig megújításra váruk, ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy vegyünk egy újat, építsük át, vagy csak rendezzük át. Ugye Önök szerint is elképzelhetetlen egy szép lakás kellemes és barátságos berendezések nélkül? Ha az építés során kialakult a hétköznapi teendők színhelye, az intim szféra, a bensőséges családi együttlét színtere, akkor már a lakberendező feladata, hogy olyan belső teret hozzon létre, ahonnan nehéz elmenni, de nagyon jó hazatérni.

Általában központi szerepet kapó asztalok és dohányzóasztalok mindig nagy jelentőséget kapnak egy képi hangulat kialakításában. A kisebb helyeken igen praktikus üvegasztalok segítenek a tér meghagyásában. Átlátszóságuk teret enged a szemnek, nem veszi el az alatta megbúvó padló, vagy szőnyeg mintázatát. A kellemes fa betétek pedig fokozzák a modern hatást.

Az acél és az üveg színének harmóniája kecses kis törékeny hatása mellett igen meghatározó belső kialakítást igényel. Törekedjünk egy nagyobb térbe elhelyezni ezeket az üvegasztalokat és egy jól bevilágított helyre tenni, mert akkor nem lesz annyira hideg hatása. Kiemelhetjük egy az asztalon elhelyezett színes katalógussal, esetleg egy modern virágcsokorral.

A tér nagyon fontos szerepet kap a modern belsőépítészetben. Minél nagyobb kihasználtság mellett maradjon meg a tér szabadságának kellemes hatása. Okos ötletekkel kihasználhatjuk az oldalfalak adottságait is. Ha a polcokat úgy tudjuk felhelyezni, hogy ne kelljen lábakat használnunk, ez valóban olyan hatást kelt, mintha nem is venne el teret a lakásunkból.
Természetesen ezeket a polcokat ne zsúfoljuk túl ezek akkor szépek, ha néhány tárgy kiemelt szerepet kap rajta.

 

 Vissza a lap tetejére 

Vissza az Enteriőr főoldalára