HÍREK  
 


Enteriőr - A HÁZTERVEK.HU belsőépítészeti magazinja

Irodánk a lakásunk

Ki tudja eldönteni, hogy otthonunkban vagy az irodánkban töltünk el több időt? Tehát az irodánk az egyik lakásunk. Ezért kell úgy berendezni, hogy igazán jól érezzük magunkat benne. Könnyen levonhatjuk a következtetést, hogy milyen partnerrel állunk szemben, mikor elmegyünk az irodájába tárgyalni. Megfigyelhetjük, hogy az igazán befutott üzletemberek asztalán nem találunk felfordulást, hiszen az ember egyszerre egy dologgal foglalkozzon, de akkor igazán. Nem tudunk több dolgot egyszerre elintézni. A felesleges tárgyak lekötik a figyelmünket, a rendetlenség pedig egyenesen gátol a tiszta gondolkodásban.
A színek harmóniájára is sok figyelmet kell fordítanunk. Az egymással harmonizáló színek, harmonikus életvitelt alakít ki.

Mondhatjuk azt szerencsésnek, akinek a lakásában van az irodája?
Ez igazán érdekes gondolatokat szül, de vessünk fel néhány érvet.
Annyit és akkor dolgozunk amennyit, és amikor kedvünk van, de ne feledjük, ha nem csináljuk meg a dolgunkat, akkor az megvár. Nincs korán kelés, közlekedés. Könnyebben le tudjuk beszélni magunkat, apró kis kifogásokkal, hogy ne dolgozzunk.
A fent említett rendről otthoni irodánkban se mondjuk le semmi képen. Fontos a kiegyensúlyozott harmonikus munkahely, hogy jobban menjen a munka.

 

A fényviszonyok és a megvilágítás.
Ha lehet, tegyük íróasztalunkat világos, nem eldugott helyre. A természetes fény nem csak a látásunkat kíméli, a közérzetünket is javítja. A megfelelő odafigyeléshez fontos a jó megvilágítás. Figyeljünk, hogy mindig jól lássunk, ne legyen árnyékos a látómezőnk. Lehetőleg felülről vagy oldalról kapjuk a fényt. Nemhiába fordítanak nagy szerepet a színháztechnikában és a filmezésben a világításra. A színekkel és a fényekkel tudjuk elérni, hogy a jó, jobb legyen és a finom, finomabb. Például a piros meggyszörp mindig finomabb, mint a rózsaszín.


 Vissza a lap tetejére 

Vissza az Enteriőr főoldalára