HÍREK  
 


Lakásprogramok és milliárdok - ez volt az egyik fő téma az Otthon az Unióban elnevezésű konferencián. (2003.03.22)

A jelenlegi lakásprogram részben az előző kormány intézkedéseire épül. A Széchenyi-terv lakásprogramjáról Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: az állami támogatású bérlakás programra eddig több mint tízmilliárd forintot fordítottak, 2002. második felétől pedig további 4 milliárddal bővült ez az összeg.

A panelprogramra 2001. februárjától 600 millió forintot fordítottak, ezt 2002-től egy milliárd forinttal egészítették ki, ami 10 ezer lakás energiatakarékos korszerűsítését tette lehetővé. Folytatódik a lakossági energia-megtakarítási program is - tette hozzá a belügyminiszter. Lakhatást szolgáló egyházi ingatlanok felújítására 371 pályázat kapott vissza nem térítendő állami támogatást.

Jövőre tovább emelik a lakásépítési kedvezmény támogatási összegét -mondta Lamperth Mónika a további lépésekről. Folytatódik a bérlakás-program is, erre 10 milliárd forint áll rendelkezésre. Felújítási projektet szeretnének elindítani, ami a teljes felújítást célozza meg. A thermofor kémények felújítása is szükséges, de változik a köztisztviselők lakhatási rendszere is - tette hozzá a belügyminiszter.

Forrás: www.ma.hu

 Vissza a HÍREK oldalra 

 Vissza a lap tetejére