HÍREK  
 


Mégsem késik a lakáshitel-rendelet
(2003.06.14)

A Magyar Közlöny mától kapható, 43. számában jelent meg az az új, június 16-tól hatályossá váló kormányrendelet, amely a lakáscélú támogatások rendszeréről intézkedik. A kormány még május 21-én döntött e támogatások módosításáról.

Internetes hírforrások szerint az MTI arról tudósít, hogy a 79/2003. számú kormányrendeletet a június 6-i keltezésű, kedden utcára került Magyar Közlöny ismerteti. A június 16-i időpont azért fontos, mert a bankok ettől a naptól kezdve már az új rendelkezések szerint bírálják el a hitelkérelmeket.
Az új jogszabály szerint lakásvásárlásra, építésre és korszerűsítésre a korábbi összeg fele, legfeljebb 15 millió forint támogatott jelzáloghitel vehető fel. A kamatplafon használt lakás esetén 6, új lakás építése, illetve vásárlása esetén 5 százalék.
Még a régi szabályozás vonatkozik azokra a benyújtott hitelkérelmekre, amelyekhez az igénylők csatolták a használt lakás, valamint használatbavételi engedéllyel rendelkező új lakás vásárlása esetén a földhivatalhoz igazoltan benyújtott adásvételi szerződést, illetve a használatbavételi engedéllyel nem rendelkező lakás megvásárlása esetén az ügyvéd által ellenjegyzett szerződést, lakásépítés, bővítés esetén pedig a jogerős építési engedélyt, és a hitelintézet a kölcsönkérelmet befogadta.

 

Vissza a HÍREK oldalra 

 Vissza a lap tetejére